top of page

LEVEN

 

Dr. J.H. Frenken begon zijn loopbaan als vlieger bij de KLM. Hij was vóór de oorlog gezagvoerder op de Indië-route. Hierover schreef hij het boek Piet Soer en anderen van de Oude Indië-route. Na de oorlog studeerde hij af in de medicijnen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte tien jaar als dokter in Curaçao. Daarna werkte hij twee jaar op vrijwillige basis in de Leprabestrijding in Mexico. Hij promoveerde aan de Universiteit van Utrecht op zijn proefschrift ‘De Diffuse Lepra van Lucio en Latapi’. Ook schreef hij meerdere artikelen in geneeskundige en luchtvaarttijdschriften.

 

Over Limburg en in het Limburgs verscheen in dichtvorm zijn boekje Sjetse van vreuger oet en dörp in Zuid-Limburg. Met de streekroman Beelden uit mijn kinderjaren trekken aan mijn oog voorbij toont de schrijver onlangs zijn jarenlange afwezigheid zijn aanhankelijkheid voor zijn geboortestreek.

 

Naast zijn carrière in de medicijnen en de luchtvaart besteedde J.H. Frenken veel aandacht aan de schilderkunst. Een aantal van zijn vele schilderijen, aquarellen en tekeningen zijn op deze website te zien.

 

Lees hier de volledige biografie.

bottom of page